LITTLE KNOWN FACTS ABOUT ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU.

Little Known Facts About istiridye mantarı tohumu.

Little Known Facts About istiridye mantarı tohumu.

Blog Article

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

Ayrıca klor ve klor gazı insan sağlığı açısından zararlı olup üretim aşamasında göz ve deri ile temasında veya solunmasında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to obtain the best YouTube working experience and our most recent features. Find out more

Polis nasıl olunur konusundaki içeriğimizde polis adaylarının bu yıl içerisinde nasıl polis olabilecekleri ile alakalı başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler...

2020 yılında yapılan bir başka araştırmada ise mantar özünün antioksidan etkiler gösterdiği ve toksik kimyasalların neden olduğu karaciğer hasarını azaltmaya gardenımcı olduğu gözlemlenmiştir.

• İstiridye mantarı tohumunu kullanın: Soğuduktan sonra istiridye mantarı tohumu, mantar yetiştirme substratlarında kullanılmak üzere hazırdır.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertisementı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

• Soğumaya bırakın: Sterilizasyon işlemi bittikten sonra torbaları veya kapları soğumaya bırakın.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Misel ön gelişme dönemi kompost içine karıştırılan mantar misellerinin gelişmesi için belirli sıcaklıkta tutuldukları aşamadır Misel ön gelişme döneminde kompost website sıcaklığının 20-twenty five°C arasında tutulması gerekmektedir.

Araştırmacılar, istiridye mantarının yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki faydaları da sağlayabileceğini söylemektedir:

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fileıs fıs lawnımı ile sulanmalıdır.

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çok yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

Report this page